Vicevoorzitter Claudia Reiner en algemeen directeur Erik van Engelen onthullen de nieuwe naam.
Vicevoorzitter Claudia Reiner en algemeen directeur Erik van Engelen onthullen de nieuwe naam. Foto:

Techniek Nederland is meer dan nieuwe naam

BRANCHEORGANISATIE

De naamsverandering van UNETO-VNI in Techniek Nederland (sinds 15 januari) is meer dan alleen een ander naambordje. Het is de bedoeling dat de nieuwe naam een begrip wordt en tussen de oren gaat zitten en daarvoor is een promotiecampagne bedacht. Deze is reeds gestart met De BNR Techniek Tour die elke donderdagavond te horen is op BNR Nieuwsradio.

Vicevoorzitter Claudia Reiner had de eer de nieuwe naam wereldkundig te maken. Zij zei bij die gelegenheid onder meer: "De nieuwe naam past bij het toenemende belang van techniek in onze samenleving. Onze sector is onmisbaar in de gebouwde omgeving, infratechniek én industrie."

Ook de merknaam

Techniek Nederland is niet alleen de naam van de nieuwe vereniging, maar wordt ook de merknaam die installatiebedrijven gaan gebruiken richting consumenten en zakelijke opdrachtgevers. Reiner: "Voor technische uitdagingen en topkwaliteit van het geleverde werk moet je bij onze leden zijn. Daarmee onderscheiden de leden van Techniek Nederland zich van de rest van de markt."

Radiospots

Vanaf maart stelt Techniek Nederland zich voor aan Nederland met radiospots, billboards langs de snelweg en online-advertenties. Reiner: "Ondertussen werken we hard aan een beter opleidingsaanbod, meer instroom en eigentijdse arbeidsvoorwaarden. In mei en juni laat een imagocampagne zien dat werken in de techniek aantrekkelijk is voor jonge talenten op alle niveaus."