Nebim is een van de grote spelers in de markt voor gebruikte trucks.
Nebim is een van de grote spelers in de markt voor gebruikte trucks. Foto:

Een gebruikte truck

VERKOPEN

Deze pagina openen we steevast met een impressie van een nieuwe bestelwagen. Maar wist u dat er in ons land veel en veel meer gebruikte bestelauto's over de toonbank gaan? Vorig jaar werd zelfs de drempel van honderdduizend stuks geslecht tussen bedrijven onderling (zzp'ers vooral) en dat is een primeur.

Volkswagen is in Nederland op dit gebied de grootste, maar zag de verkopen in 2018 wel licht dalen. Ford groeide daarentegen fors en nam de derde plaats in (na de vijfde plek in 2017). Mercedes-Benz zit hier nog tussen.

VW Caddy

De meest verkochte gebruikte bestelauto is de VW Caddy, maar dat zag het aantal verkopen met ruim 6 procent kelderen. De VW Transporter groeide wel, met 1 procent, en staat op plek 2, met op de derde plaats de Peugeot Partner. In de top-10 steeg de Renault Trafic van plek 10 naar 8 en noteerde aan de top de hoogste stijging met 17,5 procent.

Export

Er werden ook veel bestelauto's verkocht in het buitenland, liefst 42.285. Een jaar eerder waren dat er 40.255. Polen is al jaren de belangrijkste exportbestemming.