Logo installatienieuws.com

Bijpraten over de uitdaging die Millennials zijn

Er verschijnen steeds meer millennials op de werkvloer: mensen die geboren zijn in of zelfs na 2000. En dat matcht niet altijd even makkelijk met de andere generaties, met de ‘ouwe hap.’ Op 1 december organiseert Techniek Nederland daarom online (vanaf 14.30 uur) een bijeenkomsten met inzichten hoe hiermee om te gaan.

Over vooroordelen gesproken. ‘50-plussers zijn digibeten’. ‘Jongeren weten niet meer wat hard werken is’’. Soms leuk, soms minder leuk, maar in elk geval heeft vrijwel elke organisatie met een aantal medewerkers op de loonlijst ermee te maken. Hoe dan ook, is er vaak een wereld van verschil.
Zoals: sociale media en het internet kennen weinig geheimen voor de nieuwkomers. Er is voor velen van meer dan geld alleen. Sterker: een goed salaris wordt wel hoog gewaardeerd (door 83%), maar “nieuwe dingen leren” (88%) wordt als nog belangrijker gezien.

Waardering

Carrière jagen is er nog niet bij. In Nederland wil slechts 33% van de millennials snel promotie maken. Opleidingen (60%) en maatschappelijk verantwoord bezig zijn (58%) oogsten meer waarderingen.

Tijdens de digitale bijeenkomst zullen Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland, Jasper Scholten, millennial expert, spreker en auteur van “Het Millennial Mysterie”, Martine Beijer, mllennial “Vrouw in de Techniek” en bekend van “Eigen Huis en Tuin”, Remco Claassen, performer, trainer en auteur en Desiree Kon, voorzitter Jong Techniek Nederland / Installatiebureau Kon het woord nemen.

Op www.technieknederland.nl staat meer informatie.