Logo installatienieuws.com
<p>.</p>

.

(Brian Elings)

Campagnes om populariteit warmtepomp op te krikken

De komende tijd worden campagnes gevoerd waarbij woningbezitters antwoord op de vraag kunnen krijgen of ze kunnen overstappen op een warmtepomp. Installateurs kunnen hierop inhaken door de campagnes onder de aandacht te brengen.

Vooralsnog staan de handtekeningen van Milieu Centraal, Urgenda, Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en de gemeente Den Haag onder het initiatief, waarbij elke organisatie zijn eigen weg bewandelt. Het doel is om huiseigenaren zover te krijgen dat zij de aanvoertemperatuur van het water in de cv tijdelijk verlagen.

Behaaglijk of niet?

Blijft het behaaglijk in huis? Dan is de (hybride) warmtepomp een reële optie. Wordt het te koud? Dan zijn éérst isolerende maatregelen nodig.

Meerdere campagnes

Vereniging Eigen Huis zal de ‘50-gradentest’ van Milieu Centraal mogelijk bij haar leden onder de aandacht brengen. Tegelijkertijd voert Urgenda een vergelijkbare test uit en ook de Consumentenbond en de gemeente Den Haag hebben plannen voor een actie om te gaan experimenteren met een lagere aanvoertemperatuur van het cv-water.