Logo installatienieuws.com
Gaby Schriever is in korte tijd helemaal thuis in de wereld van de badkamers.
Gaby Schriever is in korte tijd helemaal thuis in de wereld van de badkamers.

Kuipers Badkamers: een totaal nieuw concept


Tien jaar geleden is Kuipers Techniek begonnen met renovaties van sanitaire ruimtes met Fibo-Trespo wandpanelen en nu, tien jaar later, staat er onder de naam Kuipers Badkamers een complete showroom ingericht met verschillende badkamer opstellingen op het industrieterrein van Huissen. Gaby Schriever, die volledig nieuw is in de branche, heeft de leiding.

Toen Gaby Schriever begin dit jaar van haar stiefvader Harold Kuipers de vraag kreeg of zij Kuipers Badkamers handen en voeten wilde geven, was ze oprecht verbaasd. Kuipers is eigenaar van Kuipers Techniek. Dit bedrijf is opgericht in 2001 en heeft in haar bijna 20-jarige bestaan talloze projecten gedaan in zowel de privé- als de zakelijke sfeer en is onder andere de vaste installateur van een Ikea vestiging in Nederland. Weliswaar zat ze in de afrondende fase van een commerciële studie dus het werd wel tijd om eens te gaan nadenken over een volgende stap, maar een soort van ‘in de voetsporen’ treden van Harold, daar had ze geen moment over nagedacht.

‘Niks voor mij’

“Badkamers verkopen? Dat is toch niks voor mij?”, dacht ze. Maar ze besloot er serieus over na te denken en al snel zag ze het helemaal zitten: in februari ging ze van start. “Ik heb in ontzettend korte tijd veel moeten leren want ik wist niets over badkamers, maar het resultaat is ver boven mijn verwachtingen, echt super leuk. Wat het zo leuk maakt? Mooie projecten maken samen met je team en vervolgens de glimlach zien van de klant, dat is één van de belangrijkste redenen waarvoor je dit doet.”

Wandpanelen

Enthousiast als ze is, verhaalt ze over een uniek product waarvan Kuipers Badkamers verkoper is: Fibo-Trespo. Fibo-Trespo zijn kant en klare wandpanelen die over bestaand tegelwerk geplaatst kunnen worden. Dat resulteert in minder arbeidstijd en ook, zegt Gaby, minder hak- en breekwerk en dus stofvorming tijdens het bouwproces.

Enthousiast

Dat ze al goed thuis begint te raken in deze wereld, verraadt haar enthousiaste verhaal: “Dankzij de handige klikverbindingen worden de wandpanelen snel geplaatst en ze zijn 100 procent waterdicht. De HPL toplaag zorgt voor een onderhoudsvriendelijke ruimte en is ongevoelig voor schimmels. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden in kleur, motief, met én zonder voeg óf de keuze voor mat of glans. Combineren wordt hierdoor heel gemakkelijk waardoor een stijlvolle ruimte naar wens snel gerealiseerd is.”

Onderhoudsvrije badkamer

Ze vervolgt: “Ik merk steeds vaker dat de markt op zoek is naar een onderhoudsvrije badkamer en dan komen mensen snel bij ons. Tijdens een bezoek aan de showroom vragen mensen zich nog steeds af of het echt geen echte tegels zijn. Het is vervolgens heel leuk om te zien dat mensen op basis van de mogelijkheden creatief worden over de indeling van verschillende wandpanelen. Op een speelse manier de badkamer indelen is niet wat de markt gewend is en ik help daar met een frisse blik graag bij.”

Meer dan wandbekleding

Badkamers zijn echter veel meer dan alleen de wandbekleding. Harold Kuipers heeft in zijn leven al heel wat natte ruimtes kant en klaar afgeleverd, inclusief douches, baden, kranen, wastafels en natuurlijk inbouwreservoirs met keramiek. En daarbij behoren de leidingsystemen en inbouwreservoirs van Geberit en het keramiek van Sphinx (sinds 1 april Geberit) al jaren tot zijn favoriete producten. “Geberit is bekend terrein en dat is zacht uitgedrukt”, lacht hij breeduit.

Alleen Geberit producten

Toen de showroom voor Kuipers Badkamers moest worden ingericht, was het dan ook volstrekt logisch dat Geberit prominent aanwezig zou zijn. En dit bood kansen. Gijs de Beijer, Accountmanager Retail van Geberit, ging in overleg met Kuipers en dat heeft ertoe geleid dat alle innovatie producten die Geberit momenteel voert, hier te vinden zijn. Inclusief een speciaal toilet voor de Geberit AquaClean douchewc. De Beijer licht toe: “Als je vanaf nul begint met een showroom als deze, dus een showroom met veel ruimte, en je wilt echt het nieuwste van het nieuwste, dan heb je een uniek uitgangspunt. Bovendien kwam dit verzoek in de aanloop naar 1 april, de datum dat Sphinx Geberit zou worden. Toen hebben we besloten er helemaal voor te gaan, met als gevolg dat dit de eerste showroom in Nederland is waar alleen Geberit producten te vinden zijn, de CleanLine douchegoten, het nieuwe Geberit sanitair, de complete range Sigma bedieningsplaten en ook de Geberit AquaClean douchewc.”

Douchewc

Kuipers is over alles even enthousiast, maar voor de AquaClean douchewc geldt dit in het bijzonder. “Laatst heb ik een particuliere verbouwing gedaan van ongeveer twee ton om een woning toekomstbestendig te maken, inclusief een lift en inclusief domotica. De installatie van de douchewc was daarvan een relatief klein aandeel. Maar van alle luxe die er in de woning is gekomen bevalt de douchewc het best. Dat zegt alles.”

Training

Kuipers hoeft dus niet meer te worden overtuigd van de voordelen van Geberit en Gaby is mede door de lovende verhalen al net zo enthousiast. Alleen heeft zij niet de ervaring van Harold. Op de dag dat we in Huissen zijn, staat later op de dag een training gepland waarbij Gaby de ‘eerste beginselen’ van Geberit wordt bijgebracht.

Logisch

Gaby: “Ik weet niet wat er achter de wand zit, dat is logisch. Maar de inrichting van deze showroom is dusdanig dat er een wand vrij blijft waar onder andere platen en andere producten in de schappen liggen. Klanten zien daarmee dat hier een gerenommeerd installatiebedrijf achter zit en dat wekt vertrouwen.”

De bottom-line van het verhaal is dat er voor Gaby een wereld is opengegaan waarin ze zich in zeer korte tijd helemaal thuis voelt en waarin ze vast van plan is er het allerbeste van te maken. “Ik hoop dat ik mijn enthousiasme kan overbrengen op de klant en de eerste ervaringen smaken naar meer”, aldus Gaby.

Eerste showroom met nieuwe Geberit lijn

‘Ik heb in korte
tijd veel
moeten leren’