Logo installatienieuws.com
In een handomdraai gemonteerd
De speciaal voor Geberit ONE ontwikkelde haakse sleutel voor een optimale krachtoverbrenging zorgt ervoor dat de wc in een handomdraai kan worden gemonteerd.
In een handomdraai gemonteerd De speciaal voor Geberit ONE ontwikkelde haakse sleutel voor een optimale krachtoverbrenging zorgt ervoor dat de wc in een handomdraai kan worden gemonteerd.

Geberit zet nieuwe standaard voor wc's De nieuwe Geberit ONE wc is klaar voor de toekomst

NIEUWE STANDAARD

Met de nieuwe Geberit ONE wc zet Geberit een nieuwe standaard voor de badkamers van nu en de toekomst. Design en functionaliteit zijn op baanbrekende wijze met elkaar gecombineerd. Het zichtbare en het onzichtbare gedeelte is als geheel geoptimaliseerd en verder ontwikkeld.

De nieuwe Geberit ONE serie is sinds april in Nederland verkrijgbaar en toont de baanbrekende mogelijkheden die ontstaan door het slim combineren van sanitairtechnische knowhow achter de wand met vakkundig design voor de wand.

Techniek

Het Geberit ONE wandcloset kan worden gemonteerd op de beproefde Geberit Duofix of Geberit GIS installatie-elementen, maar kan ook worden gecombineerd met de installatiesystemen van andere aanbieders. Voor de bevestiging aan de voorwand bevindt zich achterin de holle ruimte van het toilet een nieuw ontwikkeld bevestigingselement van metaal en kunststof: Easy Fast Fix (EFF), zie het kader hiernaast. Dit element draagt het toilet, houdt de bevestigingsbouten voor deksel en zitting op hun plaats én zorgt voor een optimale watertoevoer naar de wc.

In hoogte verstelbaar

De optimale watertoevoer is ook gegarandeerd bij het aanpassen van de hoogte van de wc. Het bevestigingselement biedt namelijk de mogelijkheid het wandcloset op verschillende hoogtes te monteren, zowel bij de eerste installatie als jaren later. Dankzij deze ingenieuze installatietechniek blijft de watertoevoer dus optimaal en hoeft de voorwand niet geopend te worden bij het aanpassen van de wc-hoogte. De hiervoor beschikbare speelruimte bedraagt in totaal vier centimeter. De wc kan door één installateur eenvoudig, op de gebruikelijke manier, aan de wand worden gemonteerd. Met één verschil dat nu het kunststof bevestigingselement aan het inbouwreservoir vastgemaakt dient te worden. De zitting en de deksel worden daarna op het keramiek geklikt.

Voor meer informatie over de badkamerserie Geberit One bezoekt u www.geberit.nl/one.

EFF bevestiging

Met de gepatenteerde Easy Fast Fix (EFF) bevestigingstechnologie vereenvoudigd Geberit de installatie van een closet met verdekte bevestiging. De EFF bevestiging is gebaseerd op een kunststof element dat op de draadstangen wordt geschroefd. Nadat het keramiek is geplaatst wordt de inbussleutel in de bevestigingsgaten van de toiletzitting gestoken en vervolgens het keramiek stevig aan de muur bevestigd. Het closet is vervolgens eenvoudig af te stellen.

De EFF bevestiging kan per serie verschillen. Bij de closets uit de serie Geberit ONE, Citterio en Xeno2 zorgt de Geberit EFF3 met een extra metalen huls voor nog meer veiligheid. Bij de andere closets en bidets met verdekte bevestiging is de huls in het toilet geïntegreerd (EFF2). De montagevoordelen zijn echter altijd hetzelfde en zullen elke installateur overtuigen.