Logo installatienieuws.com

Geberit - uw partner in BIM BIM staat met hoofdletters op de agenda bij Geberit

BIM


Nederland is momenteel één van de koplopers op het gebied van BIM als je naar Europa kijkt. Er is steeds meer vraag naar goede BIM content, waarmee het ontwerpen zo eenvoudig mogelijk gemaakt wordt. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan grote update van de Geberit BIM content, maar dat is niet alles...

BIM staat met hoofdletters op de agenda bij Geberit, zowel in Nederland, als internationaal. Beschikbaarheid van de juiste data in elke Europese markt is van groot belang en daar is de afgelopen jaren keihard aan gewerkt.

Slimme hulpmiddelen voor ontwerpen

Tijdens zijn ronde langs zijn BIMmende klanten door heel Nederland ervaart Piet Fiege, Accountmanager BIM bij Geberit, dat er veel vraag is naar goede en betrouwbare BIM content. “BIM modelleurs willen graag snel en zo waarheidsgetrouw mogelijk kunnen ontwerpen. Daarnaast is het belangrijk dat de informatie die vervolgens uit het model te halen is, ook daadwerkelijk klopt. Daarom hebben we in onze vernieuwde BIM content een aantal handige functionaliteiten toegevoegd die het leven van de gemiddelde BIM modelleur nóg makkelijker maakt.”

Sphinx is Geberit

Het kan u bijna niet ontgaan zijn, maar per 1 april j.l. is het merk Sphinx overgegaan in Geberit. Daarmee zijn de BIM modellen van Sphinx omgezet naar Geberit. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om niet alleen de producten achter de wand in het BIM model op te nemen, maar ook de producten vóór de wand.

Pluvia berekenen in software

Een volledig nieuwe en unieke service is de ontwikkeling waarbij het mogelijk is om het Geberit Pluvia systeem, nu volledig geïntegreerd in BIM software te kunnen berekenen.
De mogelijkheid tot het hergebruiken van data uit BIM modellen is één van de grote voordelen van het werken in BIM. Daarop gebaseerd heeft Geberit de mogelijkheid ontwikkeld om volledig geïntegreerd in BIM software de berekening van het Pluvia systeem te kunnen maken. “Dit reduceert de kans op fouten en levert ook nog eens een flinke tijdsbesparing op”, aldus Fiege.