Tweede Techathon in november
Logo installatienieuws.com
Branchenieuws

Tweede Techathon in november

Techniek Nederland organiseert samen met Wij Techniek, TVVL en ISSO voor de tweede keer een ‘Techathon’ in het kader van CONNECT2025 en SCENARIO2040. Scholen kunnen zich nu hiervoor opgeven.

Tijdens de Techathon 2020 op 19 november gaan teams van mbo- en hbo-studenten en zogeheten high potentials van (verschillende) bedrijven aan de slag om creatieve en haalbare oplossingen te verzinnen op het gebied van circulaire herontwikkeling van vastgoed. Een onafhankelijke jury bepaalt welk team de beste oplossing presenteert en daarmee een mooi geldbedrag en unieke ervaring voor het hele team wint. 

De opdracht
Het Rijksvastgoedbedrijf wil Stationsplein-West 30 in Arnhem circulair herontwikkelen. Daarmee wil het Rijksvastgoedbedrijf het benodigde aantal grondstoffen minimaliseren, bestaande materialen zoveel mogelijk hergebruiken en bio-based materialen toevoegen. Met deze Techathon wil de technische sector het Rijksvastgoedbedrijf helpen bij het realiseren van dit doel, in een nauwe samenwerking tussen bedrijven en het Beroepsonderwijs (HBO en MBO). De Techathon vindt plaats op donderdag 19 november in Arnhem op het industriepark Kleefse Waard (IPKW).

Kijk voor meer informatie, spelregels en aanmelden op de website www.connect2025.nl/techathon.