Logo installatienieuws.com
Hans Peijs
Branchenieuws

‘Juist nu investeren in ontwikkeling en werkbehoud’

Het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de Technische Installatiebranche (OTIB) heeft zes maatregelen aangekondigd om medewerkers, waaronder BBL-studenten, te behouden voor de branche door in te zetten op hun persoonlijke ontwikkeling. Deze maatregelen zijn tot stand gekomen in samenwerking met de sociale partners en goed voor zo’n 4 miljoen euro. 

De maatregelen zijn bedoeld om ontwikkeling te stimuleren en het behoud van leer-werkplekken en intersectorale mobiliteit te ondersteunen. Ze zijn erop gericht om van de potentieel rustige tijd een periode te maken waarin mensen (financieel) de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Ook kunnen met behulp van deze regelingen medewerkers gemakkelijker, tijdelijk of definitief, worden ingezet bij andere werkgevers.

Juist nu
Sven Asijee, directeur van OTIB, laat weten: “Juist nu is het zo belangrijk om te investeren in ontwikkeling en werkbehoud. Dat is goed voor de medewerker, de werkgever en voor de branche. We moeten voorkomen dat veel mensen nu zonder perspectief thuis komen te zitten. Het is goed om in beweging te blijven. En dat kan door het leren van nieuwe skills, maar ook door aan het werk te gaan bij een collega. Zo behouden deze mensen hun energie voor het vak en verliezen we als branche niet het talent dat we straks weer hard nodig hebben.”