Logo installatienieuws.com
Foto: InstallatieNieuws
Branchenieuws

Installatiebedrijven verwachten minder omzet door stikstof

Meer dan de helft van de installatiebedrijven verwacht dat een aanzienlijk deel van de omzet in gevaar komt door de stikstofproblematiek. Dat blijkt uit de Monitor Bouwketen die het Economisch Instituut voor de Bouw heeft uitgevoerd in opdracht van Techniek Nederland, Bouwend Nederland en de BNA.

Bedrijven die actief zijn in de woning- en utiliteitsbouw (b&u-sector) zijn het meest somber over de omzetontwikkeling. Eén op de vijf bedrijven in deze sector verwacht dat de stikstofcrisis dit jaar gevolgen zal hebben voor 40 procent van de omzet. 

De helft van de b&u-bedrijven denkt dat de stikstofproblematiek een negatief effect zal hebben op 20% van de omzet. Ook een ruime meerderheid van de installatiebedrijven, architectenbureaus en gww-bedrijven verwachten dat een vijfde deel van hun omzet geraakt zal worden door de stikstofcrisis. De meeste bedrijven in de bouwketen verwachten een verslechtering van de omzet in de loop van dit jaar. Van de installatiebedrijven, architectenbureaus en b&u-bedrijven rekent ruim de helft op een negatieve omzetontwikkeling als gevolg van de stikstofcrisis.