Logo installatienieuws.com
Hans Peijs
Branchenieuws

Vizi: stimuleringsregeling voor zij-instromers

De technische installatiebranche is op zoek naar goede vakmensen. Omdat zij-instromers een belangrijke doelgroep zijn, stimuleert OTIB installatiebedrijven om juist deze mensen voor te bereiden op een boeiende baan in de branche. OTIB doet dit met VIZI: de nieuwe stimuleringsregeling voor het opleiden en begeleiden van jouw nieuwe vakmensen. De maximale tegemoetkoming per zij-instromer is €3.500,- (excl. BTW), OTIB heeft voor VIZI-R en VIZI-T ruimte voor maximaal 300 zij-instromers per regeling.

De stimuleringsregeling VIZI staat voor ‘Voorschakelen Installatietalent Zij-Instroom Installatiebranche’ en is bedoeld voor installatiebedrijven die via zij-instroom nieuwe vakmensen aantrekken. Deze zij-instroom kan op verschillende manieren tot stand komen: rechtstreeks in dienst bij de werkgever of eerst een periode via detachering / op uitzendbasis aan het werk bij de werkgever.

OTIB’s VIZI kent twee varianten:
- VIZI-R(echtstreeks). Hier neemt een bij OTIB aangesloten bedrijf een zij-instromer voor een periode van minimaal zes maanden rechtstreeks in dienst. Met als doel de tijdelijke aanstelling na afloop van de dienstperiode om te zetten in een vast dienstverband wordt de zij-instromer binnen het bedrijf opgeleid en begeleid naar een duurzame toekomst in de branche.

- VIZI-T(echnisch detacheerder/uitzendorganisatie). Een bij OTIB aangesloten bedrijf huurt een zij-instromer eerst in op detacherings-/uitzendbasis voor een periode van 6 maanden. Met als doel de zij-instromer na afloop van de detacherings-/uitzendperiode in vaste dienst te nemen, draagt de (technisch) detacheerder/uitzendorganisatie zorg voor de opleiding. De begeleiding vindt plaats door de detacheerder/uitzender, het bedrijf of gezamenlijk.

Geïnteresseerd in of vragen over VIZI? Neem dan contact op het Servicepunt Arbeidsmarkt Mobiliteit (SAM) via servicepunt@otib.nl of via 0800-6061. Ook kun tu gaan naar deze website.