Logo installatienieuws.com
Hans Peijs
Branchenieuws

Werkplekken in de techniek

Medewerkers terug naar de schoolbanken om zichzelf verder te ontwikkelen? Dat kan anders! Ze leren meer op de werkvloer. Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Tenslotte leer je ook pas écht autorijden nadat je je rijbewijs hebt gehaald. Dat is met werken in de techniek niet anders. Werkplekleren is dan ook zeer effectief. Maar hoe pas je deze lerende manier van werken structureel toe in jouw bedrijf? Meld je bedrijf aan en laat je kosteloos ondersteunen door gespecialiseerde adviseurs.

Stilstand is achteruitgang. Zeker in de technische installatiebranche. Ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Bovendien heb je als werkgever te maken met de uitstroom van waardevolle kennis en de instroom van nieuw talent. Des te belangrijker is een goede aansluiting, met elkaar en met de toekomst. Je wil als bedrijf blijven innoveren, slim produceren en snel én flexibel zijn. Maar dat kan alleen als je medewerkers inspireert en motiveert hierin mee te gaan. En hen ondersteunt met het op peil houden van vaardigheden die de veranderende omgeving vraagt.

De techniek om te presteren
Werkplekleren helpt medewerkers bij het verwerven en ontwikkelen van werkgerelateerde kwaliteiten. Technische én niet-technische vaardigheden (de zogenoemde softskills, die ook nodig zijn om goed te functioneren). Dit kan op verschillende manieren. Denk aan instructie op de werkplek, coaching, meelopen met collega’s, kennisuitwisseling, functioneringsgesprekken en zelfsturende teams. Alles met als doel medewerkers duurzaam inzetbaar te houden en te laten uitblinken in hun vak. Oftewel het maximale uit zichzelf te laten halen.

Kosteloze ondersteuning
Laat je op weg helpen met werkplekleren door gespecialiseerde adviseurs van een professionele organisatie. Zij adviseren, ondersteunen en delen kennis om jouw bedrijf slimmer, sneller en beter te laten werken. Je maakt afspraken over de uitvoering. Dit is kosteloos voor bedrijven die afdragen aan OTIB.

Samen ga je actief aan de slag zodat je blijvend kan inspelen op vernieuwingen en veranderingen. Meld je vandaag nog aan en ontvang kosteloos 32 uur professionele ondersteuning (te verdelen over een periode van drie tot zes maanden).
Voor meer informatie kun je terecht bij Sanne van der Hammen, via s.vdhammen@otib.nl.