Logo installatienieuws.com
Techniek Nederland
Branchenieuws

Acht teams strijden om de winst in Technaton

Acht teams strijden op 21 november om de titel van de Technathon 2019. Acht teams van vier hbo-studenten, één mbo-student en één of twee high potentionals van installatiebedrijven gaan gedurende één dag aan de slag om creatieve en haalbare oplossingen te verzinnen voor het verduurzamen van een wijk in Nederland. Een onafhankelijke jury bepaalt welk team de beste oplossing presenteert en dat team wint.

Bij een hackathon in de klassieke zin van het woord, gaat het om het ontwikkelen van een stuk software als oplossing voor een bepaald probleem. Hier laten we het bij een hackathon in de klassieke zin van het woord gaat het om het ontwikkelen van een stuk software als oplossing voor een bepaald probleem. Hier laten we het ontwikkelen van software los, maar gaat het om het bedenken van een oplossing voor een probleem van de branche of een bedrijf in de Technieksector. Vandaar de naam: Techathon.
De hoofdprijs bestaat uit een geldbedrag en een unieke ervaring voor het hele team, namelijk deelname aan een ‘waterstofreis’. Dit is een studiereis die in het voorjaar 2020 wordt georganiseerd met de nadruk op verduurzaming met als focus waterstof.

Jury
De jury bestaat uit Medy van der Laan, voorzitter Energie Nederland (juryvoorzitter).Fred de Bruijn, MT-lid en senior adviseur van Hobéon, certificerings- en adviesbureau voor strategische vraagstukken in het onderwijs.Huub Keizers, MT-lid van het Bouw en Techniek Innovatie Centrum (BTIC) en Programmamanager Energie in de Gebouwde Omgeving bij TNO.Robin Paalvast, Wethouder van de gemeente Zoetermeer, met in zijn portefeuille onder andere de energietransitie en wonen.Thomas Piessens, Programmamanager Energie en Duurzaamheid bij Techniek Nederland.

De Techathon vindt plaats op donderdag 21 november in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.