Logo installatienieuws.com
Een installateur van Alferink Installatietechniek bouwt een van de Geberit DuoFresh inbouwreservoirs in.
Een installateur van Alferink Installatietechniek bouwt een van de Geberit DuoFresh inbouwreservoirs in. (Hans Peijs)
Branchenieuws

VIZI: subsidie voor voor zij-instromers

De technische installatiebranche is op zoek naar goede vakmensen. Omdat zij-instromers hierbij een belangrijke doelgroep zijn, stimuleert OTIB installatiebedrijven om juist deze mensen voor te bereiden op een boeiende baan in de branche. OTIB doet dit met VIZI: de nieuwe stimuleringsregeling voor het opleiden en begeleiden van jouw nieuwe vakmensen .

De stimuleringsregeling VIZI staat voor ‘Voorschakelen Installatietalent Zij-Instroom’ en is bedoeld voor installatiebedrijven die via zij-instroom nieuwe vakmensen aantrekken. Deze zij-instroom kan op verschillende manieren tot stand komen: rechtstreeks in dienst bij de werkgever of eerst een periode via detachering / op uitzendbasis aan het werk bij de werkgever. In beide gevallen biedt OTIB de werkgever een financiële tegemoetkoming voor het klaarstomen van de zij-instromers voor een duurzame baan in de branche.

Twee VIZI’s

Er zijn twee varianten:
• VIZI-R(echtstreeks). In deze variant neemt een bij OTIB aangesloten bedrijf een zij-instromer voor een periode van minimaal zes maanden rechtstreeks in dienst. Met als doel de tijdelijke aanstelling na afloop van de dienstperiode om te zetten in een vast dienstverband wordt de zij-instromer binnen het bedrijf opgeleid en begeleid naar een duurzame toekomst in de branche.
• VIZI-T(echnisch detacheerder). In deze variant neemt een bij OTIB aangesloten bedrijf een zij-instromer eerst in dienst op basis van detachering /uitzendbasis voor een periode van 6 maanden. Met als doel de aanstelling na afloop van de detacherings-/uitzendperiode om te zetten in een vast dienstverband, draagt de (technisch) detacheerder/uitzendorganisatie zorg voor de opleiding.

Subsidie

Per duurzaam ingestroomde zij-instromer stelt OTIB aan de werkgever een bedrag van maximaal 3.500 euro beschikbaar voor het opleiden en begeleiden van de zij-instromer. Hiervoor gelden de volgende spelregels:OTIB vergoedt alleen de daadwerkelijk gemaakte kosten.

Meer informatie is verkrijgbaar via serviceount@otib.nl of via 0800-6061. 

Meer berichten