Logo installatienieuws.com
Alfa College
Branchenieuws

Nieuwe mbo-opleiding Engineering Installatie- en Elektrotechniek op Alfa Collega

Hoe maak je jongeren enthousiast voor een loopbaan in de techniek? In Groningen sloegen scholen, werkgevers, Techniek Nederland, OTIB en de provincie de handen ineen. Het resultaat is een nieuwe mbo-opleiding Engineering Installatie- en Elektrotechniek van het Alfa Collega en deze trekt volle klassen en een nieuw soort leerlingen. 

Dit vertelt projectleider Geert Berghuis (Samenwerkingsverband Toekomstbestendig technisch vakmanschap Noord-Nederland) tegen OTIB (het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf).

Drie jaar geleden ging de nieuwe opleiding Engineering Installatie en Elektrotechniek van het Alfa Collega van start. Vanaf de eerste dag zitten de klassen vol. Hoe is dat gelukt?

Berghuis: “Alles is begonnen met een arbeidsmarktonderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Daaruit bleek dat de aansluiting van ICT-opleidingen op hbo en wo op het bedrijfsleven goed voor elkaar was, maar dat ICT’ers op mbo-niveau moeilijk aan de slag kwamen. Dat riep de vraag op hoe dit kan in een tijd van groeiende digitalisering. Het bleek dat er vooral vraag is naar medewerkers die verstand hebben van zorg of techniek en digitalisering. De RUG heeft het initiatief genomen om dit voor het technische domein verder te onderzoeken. De universiteit is met alle betrokken partijen in de regio aan tafel gegaan om daar vervolgens verandering in te brengen: het bedrijfsleven, Techniek Nederland, OTIB, de provincie en het Alfa College.”

Veranderd

De opleiding is ingrijpend veranderd. Berghuis zegt daarover: “De nieuwe Niveau 4-opleiding I&E is in samenwerking met de branche opgezet. Het lesprogramma volgt het principe van de Vakman van de Toekomst. In de opleiding is aandacht voor brede vaktechniek, waaronder energietransitie en ict, maar bijvoorbeeld ook voor onderwerpen als persoonlijke en sociale vaardigheden. Dat vinden jongeren interessante onderwerpen. De lesstof is ontwikkeld met de bedrijven die aan het project meewerken. Leerlingen krijgen intensieve coaching en volgen meerdere keren per jaar projectweken bij bedrijven in de regio. Dat varieert van grote installatiebedrijven tot mkb-bedrijven. Zo krijgen leerlingen een afwisselend beeld van het werk in de praktijk en komen ze in contact met ervaren vakmensen.”


Meer berichten