Logo installatienieuws.com
Zehnder
Productnieuws

Nieuwe CO2-sensoren van Zehnder

Zehnder heeft nieuwe CO2-sensoren in het assortiment welke gebruikt worden om vraaggestuurd te ventileren. De sensoren meten de CO2-concentratie in een ruimte en op basis van deze meetwaardes wordt er meer of minder geventileerd, afhankelijk van de vereiste (gezonde) luchtkwaliteit.

De sensoren combineren een modern, gebruiksvriendelijk design met de nieuwste sensortechnologie. Ze voldoen aan de strengste eisen voor aangepaste ventilatieregeling conform de EU-richtlijn betreffende de energieprestatie van gebouwen (EPC) en garanderen een optimaal en energiezuinig ventilatiesysteem. Deze nieuwe sensoren bieden een aantal features waarmee zowel aan de ervaring van de eindgebruiker als installateur is gedacht:

- Betrouwbare connectiviteit via RF. Doordat elke CO2 sensor is uitgerust met een RF-repeater, kan het RF-signaal via meerdere wegen de ventilatie-unit bereiken.

- Aanduiding luchtkwaliteit via LED. Duidelijke aanduiding van de ventilatiestanden en de luchtkwaliteit via de LED indicatoren.

- Intensiteit LED instelbaar. De helderheid van de LED indicatoren is instelbaar in 6 verschillende modi, van helemaal uit tot de hoogste intensiteit.

- Duidelijke foutmeldingen. De huidige RF variant kent een gereduceerd aantal foutmeldingen waarmee de problemen duidelijker worden weergegeven.

- Zowel bedraad (0-10V) als in RF variant verkrijgbaar.

- Varianten voor in- en opbouw verkrijgbaar. De nieuwe CO2-sensoren zijn als inbouw en opbouw variant beschikbaar, wat deze oplossing geschikt maakt voor zowel nieuwbouw als renovatie. De inbouwvariant is te combineren met het standaard schakelmateriaal van Busch & Jaeger, Gira en Jung waardoor de sensor naadloos weggewerkt kan worden in het bestaande schakelmateriaal.

Meer informatie is t vinden op de website van Zehnder,