Logo installatienieuws.com
anp
Branchenieuws

Vak 'Natuur, Leven en Technologie' krijgt een impuls

Het ontwikkelings- en opleidingsfonds voor de installatiesector OTIB en de vereniging Natuur, Leven en Technologie (NLT) bundelen hun krachten om de installatietechniek binnen de 184 aangesloten NLT scholen (havo en vwo) te profileren. Het doel is om de in- en doorstroom naar de installatietechniek te verhogen.

De installatietechniek kampt sinds enkele jaren met grote tekorten. OTIB zoekt voortdurend naar samenwerkings-mogelijkheden om de problemen die binnen de branche ontstaan het hoofd te bieden. Natuur, Leven en Technologie (NLT) is een vak voor de bovenbouw van havo en vwo. Het vak bestaat sinds 2007 en is een profiel(keuze)vak voor leerlingen in de natuurprofielen.

OTIB en de vereniging NLT zien binnen het vak NLT mogelijkheden en kansen om de installatietechniek meer aandacht te geven. Dit willen ze bereiken door gezamenlijk een leerlijn duurzaamheid te ontwikkelen. Deze zal bestaan uit modulen vanuit diverse invalshoeken. Tevens wordt er een zogeheten challenge rond het thema duurzaamheid opgezet die bijdraagt aan de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van het vak NLT.

Meer berichten