Logo installatienieuws.com
InstallatieNieuws
Branchenieuws

Bedenkingen over warmtepomp, maar wel meer verkocht in 2018

Veel Nederlanders weten niet op welke techniek ze moeten overstappen als alternatief voor gasloos. De warmtepomp wordt beschouwd als het beste alternatief, maar slechts 20 procent van de potentiële overstappers ziet een warmtepomp echt zitten.

Het goede nieuws: met 20 procent Nederlanders die van gas willen overstappen op een warmtepomp is de warmtepomp de meest gewilde optie, maar veel is het nog niet. Met de hele straat, buurt, gemeente of liever heel Nederland in één keer overstappen op een collectief warmtenet, spreekt 13 procent van de mensen aan. Een op de tien verwacht het meest van de vervanging van aardgas door groen gas. Voordeel daarvan is dat het bestaande pijpleidingennet kan worden gebuikt. Voor 20 procent van de Nederlanders is het onderwerp te heikel om er een oordeel over te vellen: zij wachten liever af wat de andere bewoners in de straat gaan doen.

107.834 pompen verkocht
Vorig jaar werden volgens gegevens van het CBS 107.834 warmtepompen verkocht, hetgeen een stijging is met ruim een kwart ten opzichte van het jaar ervoor. Opvallend is dat de opkomst van de warmtepomp nog niet ten koste gaat van het aantal hr-verwarmingsketels. Volgens het CBS zijn in Nederland nu 552.617 warmtepompen voor klimaatregeling actief, inclusief alle airconditioningapparaten.

Meer berichten