Logo installatienieuws.com
Hans Peijs
Branchenieuws

Overstappen op gasloos wordt minder populair

Nederland is steeds minder enthousiast om over te stappen op gasloos. Een jaar geleden waren zes op de tien Nederlanders nog enthousiast, maar inmiddels is dit gedaald tot minder dan de helft.

Dit blijkt uit recent onderzoek van dagblad Trouw en dit sluit naadloos aan bij een eerder onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau dat aan het licht bracht dat de steun voor het klimaatbeleid van de regering tanende is.
In 2050, zo is het streven, moeten alle ongeveer 7 miljoen woningen gasloos zijn. 1,34 miljoen daarvan moeten al in 2030 van het gasnet zijn afgesloten. Voor een aanzienlijk deel is dat vrij simpel door nieuwbouwhuizen niet langer op het gasleidingnet aan te sluiten, maar de pijn zit vooral bij bestaande woningen. Zo blijkt, nu het beeld steeds concreter wordt, dat steeds meer mensen hun hakken in het zand zetten. Vooral de hogere kosten worden gevreesd. Verder blijkt dat veel Nederlanders die voor zijn vooral denken aan de gevolgen voor Groningen en veel minder met het klimaat bezig zijn. En het overstappen naar gasloos wordt ook als een 'linkse hype' gezien.

Meer berichten